Nu blamez povestile de dragoste, starea de a fi indragostit are o savoare aparte, pe care am cautat-o si eu, de multe ori. Ce facem insa, atunci cand feed-back-ul este negativ? Odata starnite anumite mecanisme, nu prea mai stim sa le stapanim. Degeaba iti spune el ” nu te indragosti de mine, femeie”… atunci e cel mai rau, atunci bonomia din tine nu va vrea decat sa-i salveze sufletul ratacit. Si-atunci nu faci decat sa-l indepartezi.
Dar nu despre asta voiam sa scriu, nici nu voi analiza ce anume din noi ne provoaca sa ne indragostim. Voi vorbi putin despre dorinta. Tot ceea ce facem, din momentul in care ne trezim si pana mergem la culcare, este urmarea unor dorinte. A-ti dori inseamna sa urmaresti, printr-o anumita actiune, o satisfactie directa – de placere, sau indirecta – de evitare a durerii.
Ne indragostim ca urmare a unei dorinte, prin urmare, pentru a nu ne indragosti, dorinta trebuie diminuata sau eliminata. Exista doua modalitati mentale, prin care putem face asta.
Una dintre ele, se bazeaza pe puterea imaginii de a influenta comportamentul. Fa-l mic! 🙂 Tehnica imaginii de aur presupune doar concentrare. Aseaza-te comfortabil si vizualizeaza-l. Realizeaza, cu el, o scena colorata, larga si dinamica. Implica in ea cat mai multe simturi. Atinge-l, miroase-l, asculta-i vocea ( stii tu, toate nimicurile alea care te urmaresc orice ai face peste zi)… priveste-l tridimensional. Apoi, creeaza o imagine cu lucrul care vrei sa-l inlocuiasca ( nu alege sa mananci inghetata!!! :)) ) Fa, cu asta, o imagine mai mica, o zecime din prima pe care imagineaza-ti-o in coltul din stanga jos al imaginii principale. Lasa scena neclara, alb-negru, plata si mica. Cand ai ambele imagini realizate, numara pana la 3 si spune ” schimba”. Vei avea imaginea cu el in coltul mic si urmatorul pas este sa focusezi pe imaginea cu care l-ai inlocuit. S-o auresti, sa-i dai adancime, importanta, culoare. Procedeaza invers cu imaginea din colt in care acum apare el. Fa-o tot mai mica, alb-negru, uni-dimensionala. In final, fa-o sa dispara.
Cea de-a doua metoda de diminuare a dorintei este introducerea unei imagini contradictorii. Fa-l urat! 🙂 Ai incercat sa faci imaginea mica si nu a functionat. Lasa imaginea in pace, dar introdu o trupa de clowni care se maimutaresc pe fundal. Imagineaza-ti ca unul dintre ei umple de vopsea persoana din imaginea ta. Sau il stropeste cu apa. Introdu un cantaret la banjo. Intr-un colt, e un carusel. Imagineaza-ti-l pe Sinatra cantand. Asculta muzica.
Gandeste-te la persoana de care nu trebuie sa te indragostesti. Imagineaza-ti ca iti zambeste. Obtine cu el o imagine clara. Pune-i un nas rosu, palarie de clown si innegreste-i doi dinti din fata. Acum reintrodu cantaretul la banjo, caruselul si restul scenei. E o schimbare, nu?

Publicitate