la volan. Deci (ca-mi vine sa-ncep cu deci) sunt trei categorii(ca iar m-apuca febra categoriilor) extrem de enervante de conducatori auto. Cel mai rau si cel mai rau ma enerveaza femeile, ca d-aia incep cu ele. O data ca-mi vine sa zic de toti dumnezeii cui le-a dat permis auto si pe ce?!?! si-apoi as imparti fluturasi in intersectie, ca sigur au genul asta de preocupari, de vreme ce codul rutier n-au catadicsit sa-l citeasca. Eu nu injur, gasesc ca e o apucatura extrem de neeleganta, dar asta nu inseamna ca daca ma apuc, ma fastacesc. Pe astea imi vine asa, sa le tarasc de par de la un capat la altul al orasului si sa le arat cate intersectii se blocheaza din pricina de femei care au alte prioritati decat drumul prioritar. Ma, pana nu vorbesc ele la telefon (fara handsfree), neaparat in viraje, pana nu se rujeaza ele la semafor, pana nu merg ele calare pe doua benzi, nu se poate! Asta in timp ce respecta sub-viteza regulamentara de 40km/h, ca d-aia au castigat (prin sudoarea fruntii si puterea mintii, desigur) jdemii de cai putere sub capota, ca sa nu-i foloseasca, presupun ca nu li se deconteaza si combustibilul si-atunci se tem sa accelereze, ca nemernica, consuma. Oricum in Bucuresti nu te opreste nici dracu’ c-ai depasit viteza legala, si daca iei un radar, mare frectie. Dar cand esti femeie si-ti amintesti cata… carte ai invatat ca sa-ti stea masina aia sub fund si mai stii si cat de proasta esti, ti-e c-o lovesti. Si iar tre sa pui mana pe carte, ca s-o repari, si cui dracu’ ii mai place cartea cand urla cluburile dupa noi. Abilitatea femeilor de a-si parca masina deja nu mai este o tema, este un domeniu. Nu-ndraznesc sa-l dezvolt. 😆
Apoi sunt soferii de logan. Nu mai pot nici cu astia. In primul rand ca nu le functioneaza semnalizarea, sau n-au gasit butonul, sau n-au auzit ca exista, dar daca veti vedea vreodata, in trafic, un singur sofer de logan care semnalizeaza schimbarea directiei, eu il mananc. Si navalesc ca vitele, de pe orice straduta, din spatele oricarei masini, de pe te miri ce banda, nu conteaza!! El vrea s-o ia pe-acolo! Si ce daca sunt si altii pe strada? Sa se fereasca! A, si sunt toti gospodari, stiti genul, capi de familie. Asezati asa, la locul lor, nu-i scoti din ritm, feri-te-ar sfantul. Si ce daca tu te grabesti, oricum tot acolo ajungi, ce conteaza ca intr-o ora, sau in doua? Aveai o intalnire? Nasol! Ei s-au suit in masina sa-si faca siesta, sa mai atipeasca putin, sa mai traga de timp intre job si casa, ca oricum n-au nicio urgenta sa ajunga la urata care-i asteapta mirosind a ceapa prajita. Nesimtirea e la ea acasa. Si de ce sa plece ei de la semafor cand e verde? Lasa, ca se face iar verde, poate se scarpina omul, ce atata graba?!
Apropos de nesimtire, dar p-astia nu-i discut prea mult, ca mi se face rau… ii stiti p-aia cu masini vechi si intentionat zgomotoase, d-alde speedy? Daca aveti unul d-ala in preajma trageti putin pe dreapta, ca astia n-au niciun simt. Nici de orientare, nici instincte de conservare, nici bunul simt. Si va pomeniti cu nemernicul in coasta si-o sa regretati ca n-aveti permis de port-arm. Si poate are si numar de IF, ca atunci e groasa! Iar daca nu e groasa, macar lunga sa fie, sa-i pocniti cu ea peste bot. Si pentru mine.

P.S. Folosesc aceasta cale neorala de comunicare pentru a ruga toti conducatorii auto sa NU MAI OCOLEASCA centrul imaginar al intersectiei cand vireaza la stanga. Aveti dezlegare sa va folositi creierasul si sa iesiti putin din buchea cartii pe care-ati studiat-o voi in omienouasutetoamna.