Din ce-am inteles eu despre asta, asa, din zbor, ca n-am dat mare atentie, exista o lege care a introdus taxa de mediu pentru pungile de plastic, intrucat nu sunt biodegradabile. Va sa zica supermarket-urile (ca-n magazinele mici inca n-am sesizat vreo schimbare) sunt obligate sa puna la dispozitia clientilor dornici de a proteja mediul pungi de hartie, mai scumpe decat cele de plastic, si nu mi-e clar daca alea de plastic sunt inca admise, dar cred ca da. Tot contra cost, evident.

Ce-a inteles Mega Image din asta? Nimic. Pungi de hartie nu au, iar cele de plastic sunt acum cat o foie de ceapa. Am intrebat-o pe casiera „cate kg sunt prevazute sa tina pungile respective” si mi-a spus ca nu stie, apoi a adaugat „dar ce vreti, la 1000 de lei? ” (n. a. 10 bani).

Habar n-aveam cat costa, dar i-am spus si ei ca nu asta este grija mea, ci sa nu mi se imprastie sticlele pana la masina. Iar o doamna desteapta care a urmarit discutia s-a simtit datoare sa intervina ” …pai cumparati mai multe”. 😆

Acum eu stau in loc si ma minunez, stiti, precum catelul din fabula „Bivolul si cotofana”…

Deci daca atunci cand nu le plateam, imi puneam cumparaturile in 3 pungi de plastic, pentru ca erau destul de rezistente, la ce-i foloseste mediului ca acum mi le pun in 5, platind 50 de bani? Nu, pe bune! Sa-mi explice si mie cineva cum vine asta.