Ma gandesc ca multi dintre noi n-ar trebui sa avem drept de vot. Nu toti, doar vreo 80%. Cu speranta ca ceilalti 20% inteleg vreo bruma din politica, sau ii preocupa, sau ar putea lua decizia corecta, din doua la fel de proaste.
Eu recunosc ca nu-mi plac situatiile in care, daca nu e A, e B. N-am de-a face cu politica si totusi am votat ieri, nestiind ce fac. Cum parerile sunt impartite, eu raman inca la mijloc, intre ele. Niciuna dintre variantele A si B nu era buna pentru altcineva decat pentru ei. Asa ca, rationamentul a fost urmatorul: o sleahta de imbogatiti vs. o sleahta dornica de imbogatire. Cea de-a doua, inzecit mai mare, intrucat isi dadusera mana impotriva celeilalte.
Dar ma intreb: ce merit am eu sa decid viitorul tarii astia? Ce ma recomanda sa am drept de vot? Eu nici macar nu deschid televizorul. N-am habar cine-s aia, cu ce s-au ocupat pana acum si nici ce vor face de acum incolo. Stiu doar ca, atat sub unii, cat si sub ceilalti, poporul geme de neputinta. Si de-asta am votat, pentru ca am dreptul s-o fac, neavand habar ce fac. Dupa vot, am doar obligatii, dar acum am avut dreptul sa aleg. Si-am ales cu patima omului caruia nu-i mai pasa cat de rau va fi, pentru ca e amortit sub greutatea impotentilor care conduc. Probabil am ales raul cel mai mare, dar asta nu ma sperie defel. Daca spre pierzanie ne indreptam, macar sa mergem mai repede, mai curmam din suferinta.

Da, mi-e sila, mi-e ciuda, mi-e lehamite de toti, de-asta aproape ca nu mai ies din casa, de-asta nu deschid televizorul, de-asta nu dau doi bani pe tara asta si pe cei 80% de cretini care o populeaza. Cu toate astea, am drept de vot. E drept?

Ne va conduce inca 5 ani Basescu. Daca nu aveti pe cine, infierati-ma pe mine. Sunt amortita, nu simt nimic.