„Intr-un an, am plecat cu sotia mea in concediu, cu masina. Pe drum am vazut o femeie, pe marginea drumului, cu trei rosii intr-o ladita. Am oprit sa cumparam si noi vreo doua kilograme. Erau asa niste rosii frumoase si ea ne-a spus ca mai are in gradina, daca vrem sa mergem sa ne mai alegem. Acolo in gradina am trecut pe langa un catel, legat in lant. Asa o bucata de lant avea – mi-a aratat desfacand bratele putin – mi s-a facut mila de el. Nu avea nici apa, nici mancare. I-am dat noi niste apa, a baut vreo trei castroane. I-am zis sotiei mele sa se duca in masina si sa aduca unul dintre senvisurile alea.. Ce s-a mai bucurat catelul, sarea in sus si imi lingea mana. I-am zis nevesti-mii sa-l luam cu noi. Si l-am cerut. Femeia ni l-a dat, a zis ca e un catel bun si ii e mila de el ca sta in lant.

Patru ani l-am avut pe Waldy. Intr-o seara, cand il plimba sotia mea in lesa (ea il plimba), s-a intalnit cu o femeie, care avea si ea o catelusa. S-au imprietenit. A zis sa i-l dam ei pe Waldy, si o sa ne dea un catel mic. Au avut 5 catei, unul dintre ei era alb complet. Pe ala l-am luat acasa. Nu putea sa coboare treapta de la magazie, era mai inalta decat el, si se rostogolea. Ii ziceam Fofolache Tontologul. Fofol i-a ramas numele. Il luam cu mine noaptea la plimbare. Mergea cu mine. De pe calea Calarasilor pana la aeroportul Baneasa ma duceam cu el, pe jos. Si inapoi. Noaptea tarziu, la unu, doua. Tare drag mi-a fost cainele ala… a murit de batranete.”

***

Mi-a spus ca el are multe filme pe laptop, mi le-a enumerat pe toate… m-a intrebat daca le-am vazut. Ii place foarte mult „Sunetul muzicii”. Pe asta nu-l mai are, dar i-ar placea sa-l revada. Are, in schimb, „Sapte mirese pentru sapte frati”, „Rebeca” si „Pe aripile vantului”. Azi am vazut impreuna „Ultimul tren din Gun Hill”. Nu mai vede, dar aude bine, si vorbeste fluent germana, franceza, italiana si engleza. Ma intreba daca inteleg si-mi traducea diferite cuvinte, mai rare. M-a intrebat la sfarsit daca mi-a placut filmul. Isi dorea foarte tare sa-mi fi placut, m-a rugat sa mai vin.
Maine o sa vedem un alt film, a zis ca il alege el.

Publicitate